Σχετικά με τον Cayetano

Απο τα Παριζάνικα καφέ και τα υπόγεια Club του Χονγκ Κονγκ στα αυτοσχέδια πάρτι του Βερολίνου και στις καπνισμένες pub του Λονδίνου, ο Γιώργος Μπρατάνης, γνωστός με το όνομα Cayetano, είναι ένας σύγχρονος αφηγητής της καθημερινής ζωής.

Από πολύ νέος, ασχολήθηκε με διάφορες indie μπάντες και ταυτόχρονα μελετούσε μουσική. Το 1995 υπήρξε ενα απο τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας “Στρογγυλό Κίτρινο” με τους οποίους κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ. Το ομώνυμο “Στρογγυλό Κίτρινο” το 1996 και “Ο Ξένος” το 1999 από την θρυλική “Lazy Dog Records”.

Το 2000 ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια παρέμεινε στη Βαρκελώνη (Ισπανία). Εκεί εργάστηκε με αρκετά ισπανικά group ως πιανίστας και μπασίστας, ταξίδεψε μαζί τους στην Ισπανία, έγραψε μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, και δημιούργησε το dub-triphop-jazz project “Cayetano”.

Το 2006 κυκλοφόρησε από τη δική του δισκογραφική “Sala Sonora”, το άλμπουμ “Focused”, που τον έκανε γνωστό στο κοινό. Περιόδευσε σε όλη την Ευρώπη και το άλμπουμ ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2006 σε περισσότερους από 30 μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 14 χώρες. Την ίδια χρονιά και λόγω αυτού του άλμπουμ, ο Cayetano προτάθηκε για τα Γαλλικά Βραβεία “Prix Radiophonie”.

Το 2008, υπέγραψε ως παραγωγός με την δισκογραφική “Etage Noir” και κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Loopa Scava meets Cayetano – Up and Down”, το οποίο ήταν μια τεράστια επιτυχία στην underground trip hop σκηνή. Οι εμφανίσεις του στα μεγάλα φεστιβάλ του έδωσαν τη φήμη που χρειαζόταν, έκανε sold out εμφανίσεις και η μουσική του φιλοξενήθηκε στις πιο δημοφιλείς μουσικές συλλογές καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές.

Μέχρι τώρα, έχει 8 σόλο άλμπουμ, έχει υπογράψει ως παραγωγός περισσότερα από 10 άλμπουμ για διαφορετικούς καλλιτέχνες, έγραψε μουσική για τηλεοπτικές διαφημίσεις και πολυάριθμα θεατρικά έργα.

Μετά απο δύο χρόνια ταξιδιών στην νοτιοανατολική Ασία, το 2019 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Melanie”.

Albums

Cayetano - Melanie

Melanie

2018 • 12 songs
Cayetano - The Right Time

The Right Time

2015 • 11 songs
Cayetano - Once Sometime Remixed

Once Sometime Remixed

2014 • 15 songs
Cayetano - Once Sometime

Once Sometime

2012 • 13 songs
Cayetano - Back Home

Back Home

2010 • 10 songs
Cayetano - The Big Fall

The Big Fall

2009 • 13 songs
Cayetano - Focused

Focused

2008 • 13 songs

cayetano_music

[elfsight_instagram_feed id=”1″]

Stay up to date

Cayetano Music & Studio Grain
Palaion Patron Germanou 7, 10561, Athens, Greece
Tel: +30 21 1113 5330 / info@cayetanomusic.com

Copyright © 2020 / Cayetano Music
made by anise with love